Jiří Vaníček
vyhledávání

Park miniatur Boheminium - Mariánské Lázně

kalendář 10. 06. 2022 / aktualizace 11. 11. 2023 | 16:06         zobrazení   66 x  

Mariánskolázeňský park miniatur Boheminium nabízí expozici více než 70 propracovaných modelů významných pamětihodností z celé naší republiky v měřítku 1:25. Park Boheminium je skvělým místem pro relaxaci, odpočinek a poznání krás České republiky. Pokud hledáte zajímavý výlet pro celou rodinu, pak je park Boheminium skvělou volbou.

Park miniatur Boheminium - Mariánské Lázně

Cesta za fotografií

Cesta za fotografií tentokráte nebyla příliš daleká. Na konci května jsem se vydal na fotolov do mariánskolázeňského parku miniatur Boheminium. Přestože to mám do parku co by kamenem dohodil (ca 7 kilometrů), navštívil jsem jej naposledy v době jeho otevření, tedy někdy okolo roku 2000. Tehdy se daly vystavené modely spočítat téměř na prstech jedné ruky. Dnes je modelů v parku již přes sedmdesát, a tak jsem byl zvědav na to, jak to tam vlastně vypadá.

Park miniatur Boheminium - turistický naučně-poznávací park se nachází na východním okraji Mariánských Lázní u hotelu Krakonoš - přibližně 1 kilometr od centra města. Dopravit se sem můžete lanovkou ze stanice Koliba, městskou hromadnou dopravou (autobus č. 13) od hotelu Excelsior a nebo autem, které lze zaparkovat na odstavném parkovišti (za poplatek 10,- Kč/hod.). 


Miniaturpark Boheminium - Mariánské Lázně

Park s miniaturami byl pro veřejnost otevřen 19. června 1999. Expozici tehdy tvořilo pouhých 6 modelů. Tím vůbec prvním a tudíž nejstarším modelem je model zámku Červená Lhota. V současnosti je v parku Boheminium na ploše přibližně 6 hektarů k vidění již více než 70 modelů. Těšit se můžete např. na Hrad Karlštejn, Zámek Litomyšl, Zámek Kynžvart, Hrad Loket, Zámek Český Krumlov, Hrad Bezděz, Rotundu sv. Jiří, mariánskolázeňskou rozhlednu Hamelika, Hrad a zámek v Bečově nad Teplou, Zámek Humprecht, zříceninu hradu Přimda ad.

Prohlídka parku není s doprovodem průvodce. U každého modelu však najdete tabulku s popisem dané památky v českém, anglickém, německém a ruském jazyce.


Adresa parku Boheminium:

Park Boheminium Mariánské Lázně, Krakonoš 665, 353 01 Mariánské Lázně

Provozní doba miniaturparku:

Park miniatur Boheminium je otevřen celoročně.
pondělí - neděle: 10:00 - 17:00 hod. (1. listopad - 31. březen)
pondělí - neděle: 10:00 - 18:00 hod.
pondělí - neděle: 10:00 - 19:00 hod. (v době letních prázdnin - červenec, srpen)

Kontakty:

E-mail: info@boheminium.cz
Webová prezentace: https://www.boheminium.cz

Navigace: 49.971235, 12.719568


Více fotografií z parku Boheminium naleznete v albu na mém Zonerama profilu. Pokud byste měli o některou z fotografií zájem, neváhejte mě kontaktovat.


Štítky:
Cestování Fotolov Fototoulky Na fotolovu
Share page on Facebook Share page on Twitter

© 2022–2024 - Jiří Vaníček, všechna práva vyhrazena
Top